Úttörő

Utazz olcsón!

5 dolog, amire mindenképp figyelned kell, ha repülővel utazol!

2017. április 05. 13:03 - remakdebora

Ezt a cikket elsősorban azoknak ajánlom, akik életük első repülőútja előtt állnak. Ilyenkor az ember bizonytalan, nem tudja mire számítson, viszont ezen információk birtokában biztosan elkerülhetsz minden gyakori hibát, amit a tapasztalatlan utazók el szoktak követni. 
Akkor is érdemes elolvasnod a cikket, ha már repültél, nehogy valami fontos dologról megfeledkezz! 

  1. Ésszel foglalj repülőjegyet. Gyakran hallani, ahogy okosabbnál okosabb emberek mondják, hogy minél hamarabb foglalsz le egy jegyet, annál olcsóbb. Ez koránt sincs így. A jegyárakat számtalan dolog befolyásolja, így könnyen lehet, hogy utazás előtt fél évvel 2-3x olyan drága, mint előtte egy hónappal.
    Több légitársaságnál is nézd meg, mennyibe kerül az adott úticélra egy jegy! Nagy eltérések lehetnek!

  2. A beszállókártyát mindenképp nyomtasd ki! Tapasztalt utazóknak ez evidens, azonban az, aki a repüléssel korábban köszönőviszonyban sem volt, annak nem mindig olyan egyértelmű. Márpedig e nélkül sajnos nem fogsz messzire jutni :( 

  3.  Időben érkezz a repülőtérre! Nagyon fontos, hogy ne számold ki az időt, és semmiképpen se késs el, ugyanis hosszú sorok állhatnak az ellenőrzőkapuknál, amelyeken ha nem sikerül időben átvergődnöd, akkor már csak integethetsz a repcsid pilótájának. 

  4. Figyelj a csomagod méretére! Ez akkor a legfontosabb, amikor fapados járattal indulsz „hátizsákos” útra. Ha az általad vitt batyu nem felel meg egy kézipoggyász méretének, akkor bizony nem viheted fel a repülőre, és nulla cuccal kell a felhők fölé szállnod.
    Ha nem kézipoggyászról van szó, akkor a méret mellett a súlyra kell hatalmas hangsúlyt fektetned. Ha max.23kg-os bőröndért fizettél, akkor minden 23 feletti kg-ért fájdalmas összeget kell kifizetned.

  5. Ételről – italról gondoskodni. Fontos, hogy a repülőgépre nem vihetsz fel akármilyen térfogatú folyadékot: maximum 100 ml űrtartalmú palack vihető fel a fedélzetre. Bár vizet nem hozhatsz otthonról, az ellenőrzés után lesz lehetőséged vásárolni a reptéri boltokban innivalót, melyet már nyugodtan kortyolhatsz majd a levegőben is.
    Ennivalót viszont otthonról érdemes hozni! Persze fapados járaton is lehet vásárolni, viszont nagyon magas ennek az ára. Mivel az ellenőrzés során semmilyen szilárd harapnivalót nem fognak elkobozni tőled az éhes reptéri dolgozók, abból bőven bespajzolhatsz magadnak, hogy ne korogjon a kis pocakod az út során.

Ha ezekre a dolgokra odafigyelsz, akkor nagy dolgot nem fogsz elrontani, és nem kerülsz majd kellemetlen helyzetbe. 
Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is! Ha valaki a közeljövőben repülővel készül utazni, mindenképp juttasd el hozzá, nehogy megfeledkezzen valamiről! Hálás lesz Neked! :) 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr10012403203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenuttjooo · https://www.facebook.com/mindenuttjooo/ 2017.04.05. 18:30:51

A beszállókártyát nem feltétlenül kell kinyomtatni. Elég az is, ha a mobilodon van, és úgy mutatod be. De ebben az esetben a mobil legyen rendesen feltöltve, ne akkor merüljön le, ha épp be kéne mutatni! ;-)

remakdebora 2017.04.05. 18:43:07

Igen, ez így igaz! :) Okostelefonnal már megoldható, hogy a beszállókártyát azon keresztül mutasd be :) Sokszor praktikus, pláne, ha az ember nem az összeszedettségéről híres :D
süti beállítások módosítása