Úttörő

Utazz olcsón!

A tökéletes nyaralás titka

2017. június 21. 19:23 - remakdebora

Már dübörög a nyár, így itt az ideje, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy a nyaralásunk valóban tökéletes legyen! Létezik egyáltalán ilyen? Szerintem igen. Bár a tökéletes mindenki számára mást jelent, lehet olyan nyaralást szervezni, amelynek minden pillanata pozitív emlékként marad meg az elménkben.

A hibátlan nyaralásnak egyetlen titka van: előre gondolkodni, hogy elkerülhessük a váratlan, kellemetlen helyzeteket.
De minek kell eszünkbe jutni a tervezésnél?


1. Bepakolás. Tájékozódjunk előre, milyen időjárás várható. Elég, ha a 7 napos nyaralás alatt 2-3 napon sújt minket eső és szél, nagyon rossz emlék maradhat, ha mindezt rövidnadrágban kell átvészelnünk.

2. Kényelmes holmikat vigyél! Elhiszem, hogy csodásan akarsz festeni a 120 tengerparton pózolós képeden (én is ilyen vagyok �), de a kényelmetlen, szűk ruhák elvehetik a nyaralás varázsát. Na meg hát hiába szép Párizs, nem túl romantikus élmény a vadi új, csillogós cipőd miatt vérző sarokkal végigtotyogni a Champs -Élyseés-n.

3. Készülj fel az adott ország alapszókincséből! (De minimum tölts le egy offline fordítót!) Sajnos nem sokat ér a perfect angoltudás, ha a helyiek csak spanyolul beszélnek.

4. Tájékozódj az adott ország kulturális szokásairól! Sok kellemetlen helyzettől megkímélheted magad, ha tudod, mennyi borravalót illik hagyni, az arab országok nőkkel kapcsolatos szokásairól nem is beszélve.

5. Fő a biztonság! Az ördög sajnos nem alszik, így biztosítás nélkül ne indulj útnak soha. Az sem rossz ötlet, ha tájékoztatod előre a családod, mikor merre jársz, így bármi történne, azonnal tudni fognak róla.

6. Ne egy helyen tartsd a pénzt! Bizony, nem szabad az összeset a pénztárcába tenni. Legyen egy kicsi a táskában, a bőröndben, itt-ott, hogyha ne adj' Isten az egyik elveszlik, ne maradj pénz nélkül.

7. Szervezz "pótprogramokat"! Miért van erre szükség? Gondolj bele, hogy minden napra beterveztek izgalmas szabadtéri programokat, aztán olyan napokat fogtok ki, amikor szakad az eső és fúj a szél. Ilyenkor nem élvezetes hegyet mászni, és a kilátóból sem túl szép a kilátás. Néhány beltéri programehetőséggel ezeket könnyen áthidalhatod.

Ha ezeket a pontokat betartod, nem érhet meglepetés!
Hogyan indulj neki a nyaralásnak? Hogyan szervezd meg az álomutat? Hát az Úttörő könyv segítségével! Itt megrendelheted: https://uttoroutazzolcson.hu/konyv


mr-bean3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr212611835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása