Úttörő

Utazz olcsón!

A legolcsóbb közlekedési eszköz

2017. június 26. 06:00 - remakdebora

Sokszor nagy dilemma eldönteni, mivel is éri meg a legjobban elutazni. Más a helyzet, ha családdal utazol és más akkor is, ha egyedül, vagy párban. Milyen költségekkel jár a repülés? Milyen járulékos fizetnivalók akadnak, ha kocsival mész? Érdemes még egyáltalán vonatban, buszban gondolkozni? Olvass tovább, és megkapod a választ! 

REPÜLŐ 
Sokan álmodoznak róla, hogy egyszer elrepülnek egy szép helyre, míg másokat vaslánccal sem lehetne felvonszolni a fedélzetre. Nos, ha szeretsz repülni, ha nem, nagyon sok esetben ez a legolcsóbb módja annak, hogy eljuss egy másik területre! Mivel a fapados járatok a fénykorukat élik, és egyre több és több helyre indítanak ilyen repülőgépeket, akkor is érdemes megnézned, mennyibe kerül a jegy, ha csak a szomszéd országba utazol majd. Gondolnád, hogy 8-10ezer forintból megjárod Erdélyt oda-vissza repülővel? Ugye eszedbe sem jutott, hogy azzal utazzál? Nézz csak szét az interneten, meg fogsz lepődni! 
Fapados járatoknál mindig figyelj arra, hogy a jegyár csak kézipoggyászt tartalmaz, a bőröndért fizetni kell. Így sem vészes az összeg, pláne akkor nem, ha ketten befértek egy táskába.
FONTOS! Fapados járatoknál mindig ellenőrizd, hogy milyen messze van a reptér a központtól. Akad néhány nagyváros (Brüsszel, Párizs), ahol akár 50-60 km-re is lehet a repülőtér a városközponttól! Ilyenkor nézz utána a transzfer áraknak, és kalkuláld bele ezt is a költségekbe, amikor eldöntöd, hogy érdemes-e repülővel menni. (Itt is ajánlom, hogy telekocsis oldalakon (pl.BlaBlaCar) keress fuvart, mert ezek ára töredéke egy taxinak, sokszor még a reptéri busznál is olcsóbb! :) 

AUTÓ 
Kétség kívül a legáltalánosabb jármű még akkor is, ha nyaralásról van szó, pedig autóval csak akkor éri meg menni, ha az tele van. Akármilyen olcsó is a repülőjegy Erdélybe, ha 5 főről van szó, már lehet, hogy olcsóbban megússzátok, ha inkább kocsival indultok útnak. 
Ha ily módon utazol, sohasem csak a benzinárakkal kell kalkulálnod, ha útiköltséget számolsz! A különböző útdíjakról sem szabad megfeledkezned! Tájékozódj mindig előre ezekről, hogy el tudd dönteni, érdemes-e egyáltalán autóba ülnöd, amikor pihenni indulsz. 

VONAT 
"Vonattal nyaralni? Ugyan már!" - gondolhatod magadban, pedig sok esetben ez is egy kedvező módja annak, hogy eljuss A-ból B-be. Belföldi utazásnál egyértelműen számolni kell vele, főleg akkor, ha diákként akarsz elmenni valahová. A diákjegyek 50%-os kedvezményét nehéz felülmúlni, de akik 26 év alatt vannak, azoknak is kedveznek: péntektől vasárnapig 33%-os kedvezménnyel utazhatnak a MÁV járatokon a fiatalok. 
Külföldi utazásnál sem szabad egyből kizárni, hanem érdemes megnézni, melyik járatokra vannak ún. SparSchiene jegyek. Ezek kiemelt kedvezményű jegyek, melyekkel jelentős összegeket spórolhatsz meg. Egyetlen hátránya, hogy meghatározott nemzetközi járatokra szól, meghatározott időpontra, és csak korlátozott számban elérhető. Ezek miatt időben le kell foglalnod, ha jó áron akarsz külföldre utazni, de cserébe 20 euró alatt kapsz menetjegyet. 

BUSZ 
Egyre inkább nem csak belföldön vagy szerevezett utazásnál jöhet szóba, ugyanis egyre több nemzetközi járatot indítanak menetrendszerűen. A legismertebb ilyen busztársaság a FlixBus, de ha busszal indulsz nyaralni, akkor nézz szét az interneten, mert sok magáncég is van, akik napi szinten több járművel indulnak a környező országokba, és bizony itt is bukkanhatsz kedvező ajánlatokra! 

TELEKOCSI 
Fogadjunk, hogy ez eszedbe sem jutott! Sok esetben itt kapod a legkedvezőbb ajánlatokat, ugyanis rengetegen járnak a környező országokba, és úgy igyekeznek spórolni a benzinköltségen, hogy nem hagyják, hogy csak félig legyen tele az autó. Olyan sofőrt igyekezz választani, akinek jók az értékelései, és akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy ki mellé ülsz be. Sok ilyen van, úgyhogy biztosan fogsz találni! 



Remélem senkinek sem töröm össze a szívét, ha most a kompot, hajót, űrhajót, rollert, biciklit, és egyéb, nem túl szokványos közlekedési eszközöket nem tárgyaljuk át :) 
Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is, valamint ne felejts el bekövetni minket Facebookon is Instagramon! 

 

Nincs még Úttörő könyved? Akkor szerezd be minél hamarabb! Most ajándék napszemüveggel és ingyenes belföldi szállítással! MEGRENDELEM

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr7412617013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása