Úttörő

Utazz olcsón!

5+1 kihagyhatatlan látnivaló a Balaton körül

2017. július 09. 22:58 - remakdebora

"Nekem a Balaton a riviéra" - cseng mindegyünk fülében, és nincs olyan magyar ember, akinek ne kötődne valamilyen szép emléke a magyar tengerhez. Mivel minden évben rengetegen töltünk el hosszabb-rövidebb pihenőidőt a Balaton környékén, összeszedtük nektek, mik azok a helyek, amelyeket egyszer mindenképpen látnotok kell! 
Mivel mind gyönyörű, a sorrendért felelőssséget nem vállalunk, hiszen akár mindegyik lehetne holtversenyben első :) 

1. Tihany 
Őslevendulás, Bencés apátság, nemzeti park, és persze az a csodálatos kilátás, amely a Balaton víztükrére tárul... Azt hiszen, nem kell ragoznunk, minek köszönheti a népszerűségét ez a hely! 
Képtalálat a következőre: „kilátás tihany”


2. Badacsony 
A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye - és az is, ahonnan a legszebb kilátás vár ránk. Ha szeretjük a történelmi jelentőséggel rendelkező kirándulóhelyeket, akkor a Badacsony jó választás, ugyanis a Kisfaludy-ház, Szent Donát kápolna és a Rodostó turistaház mellett számos érdekes templomot, kápolnát és egyéb kíváncsi turistákat váró házat fogunk találni. 
Képtalálat a következőre: „badacsony”


3. Keszthely, Festetics-kastély 
Keszthely kiemelkedő jelentőségű helyszíne a barokk stílusban épült Festetics-kastély, mely még azok számára is lenyűgöző, akik nem rajonganak a történelemért. A Helikon könyvtár, a Balatoni Borok Háza és a kastélypark adta látnivalók közül mindenki talál olyat, amely nagy élményt fog jelenteni. 
Kapcsolódó kép

4. Szigligeti Vár 
Másnéven a Balaton vára, melynek első köveit 750 éve tették le, a mai napig büszkén szolgálja a magyar népet. Bár már nem harcászati szereppel bír, hanem sokkal inkább a kirándulókat örvendezteti szépségével és érdekességével, ez dicsfényét cseppet sem csorbítja. Az utóbbi években renováláson esett át, melynek köszönhetően még igényesebb formában várja az odalátogatókat. 
Kapcsolódó kép


5. Balatongyörök, Szépkilátó 
A Balaton egyik leggyönyörűbb panorámájával találkozhatunk, ha erre a területre látogatunk el.  A páratlan kilátásban felfedezhetjük a Badacsonyt, a Szent György-hegyet és a Somló-hegyet is. 
A kilátó könnyen megközelíthető, parkólóhely biztosított, így kényelmes kirándulóhelynek minősül, és azok számára is ideális, akik nem szeretik vagy nem engedhetik meg maguknak a nagyobb túrákat. 
Kapcsolódó kép

5+1. Folly arborétum 
Igazi gyöngyszem a balatoni régióban, és ha ide látogatunk, nem szimplán egy nagy kertre kell számítanunk, mely különleges cédrusokkal van teleültetve. Ez az arborétum tökéletes, ha meg akarod pihentetni a lelked, és ki akarsz szakadni a hétköznapok zajából. 
Képtalálat a következőre: „folly arborétum”

Ha tetszett a bejegyzés, akkor like-old, és oszd meg az ismerőseiddel is! :) 
Ha szeretnéd tudni, hogyan juthatsz el a világon bárhová egy balatoni nyaralás árán, akkor olvasd el az Úttörő könyvet! Ezen a linken érheted el: https://uttoroutazzolcson.hu/konyv


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr9112650655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása