Úttörő

Utazz olcsón!

Őszi - téli nyaralás: ezek a legjobb helyek, melyeket meglátogathatsz

2017. augusztus 12. 12:18 - remakdebora

Nyaralni nem csak nyáron lehet! Egy évben nem 3, hanem 12 hónapunk van, amely ideális az utazásra. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy hová megyünk, ugyanis (szinte) minden úticélnak megvan a maga szezonja, melyben a legcsodásabb élmény nyújtja nekünk. Ezeket kell kihasználni!
Vannak emberek, akik szeretik a telet, és vannak, akik nem. Épp ezért a továbbiakban egyaránt találhatsz olyan országokat, térségeket, melyekre akkor kell menned, ha menekülnél az egyre hűvösebb idő elől, és olyat is, amelyben az őszi -téli hangulatot élheted át teljes egészében!


1. Ha menekülnél a hideg elől

Fázni senki sem szeret, és a forró nyári napokon megszerzett barnaságot sem egyszerű megőrizni ilyenkor, így tökéletes választás melegebb éghajlatra utazni ebben az időszakban :)
Ha arra vágyunk, hogy meghosszabbítsuk a nyarat, és szeretnénk még élvezni tűző napot, akkor szeptember - október környékén még Európából sem kell kimozdulnunk. Tökéletes célpontokat találunk ilyenkor Olaszországban és Görögországban, kiemelve ezen országok déli részeit. Hatalmas előny, hogyha az utószezonban szeretnénk pihenni, akkor mérsékelt árakat fogunk találni, így ezért is adhatunk egy piros pontot ezeknek az országoknak. A térség szigetei is nagy lehetőségeket tartogatnak őszi nyaralások terén: Korfura és Máltára  is ellátogathatunk, hiszen kellemes, 25 fok körüli átlaghőmérsékletre, 24-25 fokos tengerre és mérsékelt repülőjegyekre számíthatunk. Ugyanez a helyzet Ciprus esetén is.

Természetesen Spanyolországban és Portugáliában sem kell csalódnunk: ha ide utazunk, még októberben is érdemes felkészülni naptejjel, ugyanis garantáltan szükségünk lesz rá! A legjobb célpont a spanyol térségben nyilván Tenerife, de ebben az év egyik szakában sem lehet csalódni :) Portugália esetében Madeirát érdemes említeni, ahol a tengerpartok mellett csodás kirándulóhelyek várnak ránk, így aktív pihenésre egyaránt ideális.
Képtalálat a következőre: „madeira”
Ez a két hely alapvetően nem tartozik a filléres helyek közé, de abszolút elérhető árkategóriában mozognak a repülőjegyek, főleg, ha a őszi - téli időszakban keresgélünk, hiszen ilyenkor jelentősen mérséklődnek az árak a főszezonhoz képest. Az error fare ajánlatokról se feledkezzünk meg! Figyeljük ezeket, mert hatalmas gyöngyszemeket foghatunk ki akár ezekre a területekre is, ha figyeljük az repülőjegyeket.

Bulgária és Tunézia is szóba jöhet szeptember-október környékén, hogyha nem viszolygunk a tömegtől, és szeretjük a turisták által gyakran látogatott helyszíneket. Legjobb, ha last minute ajánlatokat keresünk ilyenkor, ugyanis nagyon jó áron lehet akár all inclusive ellátásos szállodát is találni! :)

A legjobbat a végére hagytam: Dubaj. Kifejezetten télen érdemes ide menni, ugyanis nyáron akár 50 Celsius fok körüli hőmérséklet is lehet árnyékban, amit még jóindulattal sem lehet emberbarátnak nevezni. Télen sem kell kabát, harminc-egynéhány fokot ekkor is találunk, de ez legalább közelít ahhoz, amit már el lehet viselni. Ha repülőjegyet keresel is, akár már 30 ezerért is találhatsz 1-1 akció keretein belül! Ha nem sikerül kifognod az ilyen ajánlatokat, akkor is 40-50ezer Forint környékén hozzájuthatsz, ami a dubaji hangulatért és élményért cserébe nem sok!
Kapcsolódó kép
Képtalálat a következőre: „dubai”

Természetesen az igazán trópusi helyek is szóba jöhetnek, de ezekről majd legközelebb :)

 

2. Őszi - téli hangulat: 100%

Ha kellemes hőmérsékletre és szebbnél szebb színekre vágyunk, akkor ősszel érdemes megnéznünk Toszkánát és Svájcot: míg előbbiben a borhoz kapcsolódó események sora vár minket, addig Svájcban a betakarításhoz kapcsolódó ünnepségek gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzunk. Ilyen hangulat vár minket, ha Svájcba utazunk ősszel:
Képtalálat a következőre: „switzerland autumn”

Skóciában is találunk mesebeli helyeket! A Bridge of Orchy nevű kisváros például így néz ki ősszel:
Kapcsolódó kép

Ha október, akkor Oktoberfest! Mára a világ egyik legnagyobb népünnepélyének számít a müncheni fesztivál, és aki szereti a nyüzsgést, az mindenképpen tegye bakancslistára ezt az eseményt!
Képtalálat a következőre: „oktoberfest”


Ha bulizás helyett romantikus hangulatra vágyunk, akkor Párizs, a szerelmek városa sem ősszel, sem télen nem hagy bennünket cserben:
Képtalálat a következőre: „párizs ősszel”
Kapcsolódó kép
Bónusz: télen lehetőség van arra, hogy az Eiffel-toronyban korcsolyázz! :) Ez ingyenes, de kesztyűt vinned kell magaddal, ugyanis anélkül nem engednek a jégre!
Ha már Franciaországban járunk, nem csak a főváros lehet az célhelyszín. Ősszel Provence is lélegzetelállító látvánnyal vár minket:
Kapcsolódó kép
Ha itt járunk ne felejtsük el megkóstolni a világhírű francia borokat! :)

Természetesen, amikor beköszönt a tél, az adventi vásárok hangulatát is ki kell használni: Belgiumban, Ausztriában és Németországban gyönyörű, világszínvonalú helyeket találhatunk!
A belga város, Brugge az egyik legszebb közülük. (Ez csak személyes válemény, ugyanis szinte lehetetlen választani, hiszen minden városnak megvan a maga-maga különlegessége, amitől felejthetetlen emlékké válik, ha ellátogatunk oda. )
Brugge, Belgium:
Képtalálat a következőre: „brugge christmas markets”
 
Télen természetesen síelni is érdemes menni, hiszen a hideg idő nem csak televízió előtti tunyulásról szól! Ha van rá igény, a következő bejegyzésben összeszedjük Nektek, melyek Európa legjobb sípályái! :)


Ha tetszett a bejegyzést, jelezd egy like-kal és oszd meg, hogy másik is lássák! :)

UTÓIRAT: A nyereményjáték, melyben repülőjegyet nyerhettek, még mindig tart! A részleteket ITT érhetitek el.






Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr3112741228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása