Úttörő

Utazz olcsón!

Tisztázzuk a dolgokat! - alapfogalmak a repülőjegyekről

2017. október 12. 13:07 - remakdebora

Bár egyre elterjedtebb közlekedési módnak számít a felhők felett való repülés, az emberek többsége még mindig úgy tekint a repülőjegyre, mint valami misztikus dologra, amihez csak a mágusok juthatnak hozzá varázsgyakorlatok elvégzésével.Vessünk ennek véget ,és nézzük át, mik a leggyakrabban felmerülő kérdések, amikre választ keresnek az emberek, ha előkerül a repülőjegy téma! :)

1. Mi a különbség a fapados járat és a "rendes" repülő között?
Ha nagyon lényegre törően akarjuk megfogalmazni a különbséget, akkor elég annyit mondanunk, hogy: az ár. A fapados járatok legendásan olcsóbbak mint a hagyományos, alap járatok. A közhiedelemmel ellentétben nem azért, mert lepukkant, rozoga gépekkel szállítják a népet. A fapados járatok jegyárai azért olyan alacsonyak, mert ott szó szerint egy alapszolgáltatást kapunk a fizetett összegért: elvisznek minket A-ból B-be. Míg egy normál repülőjegy tartalmazza a repülőgépen nekünk járó ellátást (étel-ital), valamint általában vihetünk magunkkal egy nagyobb poggyászt is, addig a fapados járaton szó szerint egy ülőhelyet kapunk, és egy kézipoggyászt vihetünk fel magunkkal a gépre. Minden egyéb dologért fizetnünk kell.
De akkor miért érdemes fapadossal utazni? Azért mert pl. Európán belüli célpontok esetén igazából teljesen mindegy, hogy a két órás repülőút alatt kapunk-e ételt/italt. Szerintem ennyit mindenki kibír éhen (de cáfoljatok meg, ha nem így van!). Továbbá a poggyász kérdés is megoldva: egy 4-5 napos kiruccanásra még egy nő is el tud menni úgy, hogy csak egy kézipoggyász méretű holmit visz magával, így megspóroljuk a bőrönd árát :) Ha mégsem férnénk el egy olyan kicsike táskában, akkor is dönthetünk úgy, hogy ketten vásárolunk egy plusz bőröndöt, amelyben már kényelmesen elfér mindenünk.
Képtalálat a következőre: „repülő”

2. Mikor válasszunk fapados járatot?
Amikor csak lehet. Nyugodj meg, olyan nem lesz, hogy 10-12 órát kell fapadossal utaznod. Ezek a légitársaságok nem indítanak végtelen messzeségekbe járatokat, szóval, ahová indítanak fapadost, oda nyugodtan utazhatsz azzal. Egyetlen dologra kell figyelned a választásnál: messzebbi célpontok vagy nagyobb csomagok esetében érdemes kiszámolni, hogy mi éri meg jobban: megvenni egy teljes árú repülőjegyet, vagy fapadossal utazni, és kifizetni a poggyászért a plusz díjat?

3. Hol keressek repülőjegyet?
Bár az egyes légitársaságok oldalán megtalálod az aktuális jegyárakat, a legegyszerűbb, ha valamilyen ár összehasonlító oldalt keresel fel. Szerintem a legegyszerűbben használható a Skyscanner oldal, de jó szolgálatot tesz a kayak és a kiwi.com is. Ezekkel meg lehet találni azokat a jegyeket, melyekre egy átlag embernek szüksége lehet az utazása során.
Természetesen még ezeken felül is van jó néhány erre használható oldal, úgyhogy mindenki megtalálja a magának valót, akkor is, ha valamilyen speciális igény szerint keresünk. De az már egy másik történet :)

Bízom benne, hogy ez már elég kapaszkodót ad a repülőjegy vásárláshoz! :) A következőkben jövünk egy gyakorlatias útmutatóval, melyben leírjuk, hogyan kell repülőjegyet foglalni!
Ha még mindig nem érzed magadénak a témát, akkor sincs baj: az Úttörők segítenek Neked a nyaralás, utazás megszervezésében. Ha erre van szükséged, további infót IDE kattintva találsz!

Ha hasznos volt számodra a bejegyzés, akkor jelezd egy like-kal nekünk és oszd meg, hogy mások is láthassák! :)



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr5612956729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása