Úttörő

Utazz olcsón!

5 tuti tipp a bőröndbe pakoláshoz

2017. október 16. 10:35 - remakdebora

Neked is rémálom a bőröndbe pakolás? Nem tudod, mit vigyél magaddal, és mindig otthon marad valami? A következő néhány tipp megkönnyíti a dolgod!

Képtalálat a következőre: „bőröndbe pakolás”

1. Írj listát!
2-3 nappal indulás előtt kezdd el összeszedni a gondolataidat a szükséges holmikkal kapcsolatban. Ez idő alatt biztosan minden fontos eszedbe jut. A lista a hazaútnál is nagy segítség lehet: ha magaddal viszed, visszainduláskor ellenőrizheted, hogy valóban mindent bepakoltál-e a táskába. Így garantáltan semmi nem marad majd a hotelben! :)

2. Kényelmes holmikat vigyél magaddal!
Hajlamosak vagyunk arra, hogy a legszebb darabokat akarjuk magunkkal vinni, ha nyaralni megyünk, hogy jól mutassunk majd a fotókon. Hát, ez nagy hiba! Jobban jársz, ha olyan ruhákat viszel, melyeket itthon is gyakran hordasz: a kedvenc farmerod külföldön is jó szolgálatot tesz majd, és utólag hálás leszel magadnak, ha nem nyaraláskor járatod be az új cipődet.

3. Hajtogass másképp!
Amikor dugig kell raknunk a bőröndöt, a ruhák bizony könnyen összegyűrődnek. Ez kellemetlen lehet, főleg, ha a szálláson nem tudunk vasalni. Hajtogass a következőképp: tedd egymásra az összehajtani kívánt ruhákat. Ezután tegyél a közepére valamit hengerszerűt (pl. zoknit, fehérneműt) és tekerd fel, mint egy palacsintát! Sokkal kevésbé lesz gyűrött a ruha, és még kisebb helyet is foglal.

4. Válaszd a kis kiszerelést!
Nem kell magaddal vinned a fél literes tusfürdőt, az óriás flakon hajlakkot, vagy a 45 színű sminkpalettát. A drogériákban már kaphatóak tisztálkodási és szépítkezési szerekből, eszközökből kis kiszerelésűek! Ezek tökéletesek arra az 1 hétre, amíg távol vagy, és ezzel megoldod azt is, hogy semmiből se kelljen hiányt szenvedned.

5. Ne vigyél magaddal nehéz dolgokat!
Jó dolog az olvasás, de nem lesz szükséged mind az 5 könyvre, amit kinéztél magadnak. Válassz ki egyet, és vidd el azt! Az útikönyvek és a lepel méretű térképek is otthon maradhatnak: fénymásold ki a szükséges oldalakat, és vidd el csak azt! Még ettől is jobb, ha internetes cikkeket mentesz le a telefonodra, és mobil térképet használsz. Ezekkel rengeteg helyet spórolsz, és a bőröndöd súlyát is csökkented: ez nem utolsó szempont, ha például repülővel utazol.

Na, most már befér minden? :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr5612988950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása