Úttörő

Utazz olcsón!

3 aranyszabály, mellyel spórolhatsz az utadon

2017. április 02. 14:11 - remakdebora

A következőekben olyan tippeket igyekeztünk összeszedni nektek, amelyeket megfogadva bármilyen utazás költségeiből lefaraghattok.

  1. Légy rugalmas! Ez talán a legfontosabb szabály, ha az ember nem akar hitelt felvenni egy balatoni nyaraláshoz is.
    Először is, légy rugalmas időpont terén: először azt nézd meg, melyik időszakokban olcsóbbak a repülőjegyek/szállások, és csak utána azt, hogy ezek közül melyik a legmegfelelőbb számodra! Általában fordítva csinálják, holott így is biztosan találsz olyan időpontot, amikor el tudsz utazni, és a pénztárcád sem fog kongani az ürességtől.
    Szállás terén szintén jó a rugalmasság. Airbnb-n nagyon olcsó ajánlatokat kaphatsz, megfelelő, tiszta, jó helyeken, ha hajlandó vagy lemondani egy 4-5 csillagos szálloda kényelméről. Adott az ingyen szállás lehetősége is (lásd.: másik cikk), viszont, ha nem akarsz ilyen kompromisszumokat kötni, akkor mindenképp alaposan nézz szét több weblapon is az ajánlatok közt! Biztosan találsz majd ugyanolyan színvonalú szállást feleannyiért, bármilyen kategóriában is keresgélsz.
  2. Tervezz előre!  Bár a spontaneitás remek dolog, a bukszánknak nem mindig jó barátja. Pláne nem külföldön. Még az indulás előtt nézd meg, milyen látnivalók vannak, meg akarod-e nézni mindegyiket. Ha előre tudod, mi az, ami érdekel, akkor sokat spórolhatsz a városon belüli utazásodon, és úgy tudod szervezni őket, hogy a lehető legkevesebb költségedbe kerüljön az odajutás. Ha van belépőjegy, az is fontos, hogy mérlegeld, hogy egyáltalán megér-e neked az adott program annyi pénzt. Bizonyára nagyon szép az a templom, de 2 ezer forintért nem biztos, hogy érdemes bemenni oda 10 percre.
    Tudd ki, mi az étkezés legolcsóbb módja. Vannak helyek, ahol nagyságrendekkel többe kerül egy étkezés még egy kifőzdében vagy gyorsétteremben is mint nálunk, így lehet okosabb megoldanod, hogy a szállásodon tudj magadnak főzni. Ellenben olyan országok is léteznek, ahol akár azt is megengedheted magadnak, hogy minden nap étteremben egyél, hisz hazai mércével mérve még a jobb helyeken is filléres áron kínálnak mindent, mi szem-szájnak ingere.
  3. Csak azt vidd, amit muszáj! „Tegyük be még azt a kabátot is, nehogy fázzunk, ha esetleg hideg lenne” – gondolják sokan, miközben tengerparti nyaralásukra készülődnek. Ezáltal megtelik 1-2 bőrönd, aminek a szállításáért súlyos összegeket fizetnek a repülőtéren. Sőt, még az autó is többet fogyaszt, ha rogyásig rakod a csomagtartót.
    Ha okosan pakolsz, akkor többen is beférhettek 1 bőröndbe vagy túrazsákba. Sőt, ha csak 4-5 napra mentek, akkor akár egy kézipoggyász méretű táskába is befér az ember cucca! (Csajok, nincs kifogás! Utaztam már 5 napra úgy, hogy csak egy nagyobb retikülnyi holmi volt nálam, és jelentem, nő létemre túléltem! :D )

Ezt a 3 tanácsot ne csak a világ körüli utad előtt alkalmazd. Ha belföldi nyaralást tervezel, vagy épp csak ez fér bele a költségvetésbe, akkor is több ezer, vagy több tízezer forintot spórolhatsz, ha ezen irányelvek szerint jársz el. Megéri átgondolni, mielőtt elindulsz nyaralni :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is és szerezd be könyvünket! MEGRENDELEM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr1112392843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása