Úttörő

Utazz olcsón!

Költségek tervezése - Mivel számolj, hogy ne lépd túl a kereted?

2017. május 29. 17:00 - remakdebora

Sajnos még az olcsó utazásnak is vannak költségei. Azonban nem kell félnünk az áraktól: elég, fel tudjuk mérni őket, és onnantól indulhat a móka, mely során lefaragjuk őket!

Az első és legfontosabb dolog, melyekkel számolnunk kell, az a szállás, és az odajutás költsége.
Jó árú szállások keresésekor jöhetnek a klasszik barátok, vagyis a booking.com és a trivago, de nem szabad megfeledkezni az Airbnb-ről sem. A couchsurfing is megér egy misét, ha számít az ár!
Odajutás: ez már nehezebb téma. Jó árú repjegyek keresésekor alap a skyscanner.com használata, de szomszéd országok esetén érdemes szétnézni telekocsis oldalakon, mint pl. az Oszkár vagy a BlaBlacar. Itt sokszor a buszoknál is kedvezőbb árakat találunk! Ja, és míg el nem felejtem: ha jó árú buszokat keresnél, akkor a Flixbus járatai közt mindenképp nézz szét! Európa-szerte közlekednek járműveik, és nagyon kedvező árfekvésűek a jegyek.
Vonat esetében nézd meg a SparDay és SparNight járatokat!

Ha mindez megvan, akkor az emberek azt hiszik, ezen két összetevővel meg is van az utazás pénzügyi szempontból. Pedig nagyon nem! Kétségtelenül jelentős mértékben meghatározzák a végösszeget, de közel sem csak erre kell figyelni, ha jó árú utat akarsz. Hogy mi van még? Lássuk!

ÉTKEZÉS: Első és legfontosabb szabály: tájékozódj az árakról. Ahhoz, hogy összehasonlítsd, mennyivel drágább az élet egy másik helyen, a legjobb a numbeo.com. Ez már reális képet ad arról, hogy milyen színvonalú étkezést tudsz megvalósítani egy adott összegből.
Nézz szét, hol vannak a jó ár/érték arányú étkezdék. Sokszor ezek nem a turisták szeme előtt vannak!
Érdemes lehet felmenni egy adott ország kuponoldalára is (olyanra, mint nálunk pl. a Qponverzum), mert ott igazán kedvező ajánlatokat lehet találni. Ez kicsit haladó trükk lehet, de ha ügyes vagy, tökéletesen alkalmazható programokra, belépőkre is �

LÁTNIVALÓK, BELÉPŐK: Jobb, ha előre megnézed, mennyibe kerül annak a csodás templomnak a belépője, lehet meggondolod, hogy bemész-e.  A belépők árait nem te szabod meg, viszont a kedvezményekről érdemes tájékozódni. A kuponos oldalak itt is nagy segítségedre lehetnek!
Vedd figyelembe azt is, hogy bizony oda is kell jutni azokhoz a nevezetességekhez. Erre általában a tömegközlekedés a legjobb megoldás.
Ezzel el is érkeztünk a következő ponthoz: közlekedés.
Bizony nem csak oda kell menni a nyaralóhelyre, biztosan kell ott is mozogni A-ból B-be. Nézd meg, megéri-e bérletet váltani, vagy jegyekkel jobban kijössz. Jó opció lehet az autóbérlés is, főleg, ha többen vagytok. Az árakat ez esetben is nézd meg mindig előre, mert nagy eltérés lehet 2 kölcsönző közt, továbbá vedd figyelembe a benzinárakat is, amikor azt számolod, hogy mennyiből jössz majd ki.

Ha ezekre odafigyelsz, akkor nem nem igazán marad olyan dolog, ami váratlanul (jelentősen) növelhetné a költségeid.
Ha további segítségre van szükséged az utazásod megszervezéséhez, akkor szerezd be az Úttörő könyvet!

https://uttoroutazzolcson.hu/konyv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr5412547285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása