Úttörő

Utazz olcsón!

Télből a nyárba - ez sem luxus már!

2017. október 22. 14:14 - remakdebora

Télen mindenkinek megfordul a fejében, hogy milyen jó is lenne, ha valami melegebb helyen vészelhetné át a mínuszokat. Télből nyárba utazni ma már nem is olyan luxus dolog, hogy ezt ne tehetnénk meg. Bár van néhány alapszabály, melyet be kell tartani ahhoz, hogy ne kelljen teljesen kiüríteni a pénztárcánkat, de ezek után már nem kerül többe, mint egy átlagos, nyári nyaralás. (Sőt! :)) 

A legfontosabb dolog, hogy a karácsonyt és a szilvesztert kerüljük el. Ezekben az időszakokban a szállodák és egyéb vendéglátó-egységek kiemelt forgalomnak örvendenek, és mivel nagy a kereslet, így az árakat is nyugodtan emelhetik az egekig. Viszont, van egy előnye is ennek: amint vége ennek az időszaknak, az emberek kevésbé utaznak, így a szállások árai meglehetősek mérséklődnek szilvesztert követően.  

Januárban és februárban a duplán is szerencsénk van, ugyanis ez a legkevésbé forgalmas időszak a légitársasok esetében, így ebben az időszakban inkább csökkentett árakon kínálják jegyeiket, minthogy üresen kongó járatokat üzemeltessenek és 2 veszteséges hónapot zárjanak. Használjuk ki ezt az időszakot!

Ha ez megvan, akkor a szokásos ügyeskedésekkel már garantáltan jó áron elintézheted, hogy elutazz egy forró helyre!
Íme néhány ötlet, hogy hol nézz szét, ha ilyen utazásra vágysz:

Tunézia
Kedveld célpont, így biztosan sok turistával fogsz itt összefutni. Viszont Budapesttől mindössze 2 órás repülőútra van, ami eléggé előnyös :) Fehér homok, barátságos emberek, pálmafák és mediterrán hangulat vár rád, ha ezt az országot választod!
Képtalálat a következőre: „tunézia”

Tenerife
A Kanári-szigetekhez tartozó, tavaszias időjárású Tenerife nem fog csalódást okozni! Egész évben 25-28 fokos hőmérséklet vár, és különleges látvány: a pálmafák és a homokos tengerpart hangulatát különlegessé teszi a vulkanikus hegyek látképe.
Képtalálat a következőre: „tenerife”

Dubaj
Igen, ismét Dubaj. Bár itt januárban nincs épp 38 fok, talán nem is baj, mert ilyen magas hőmérséklet árnyékban már elviselhetetlen. Ha kedveled a 20-25 fok körüli hőmérsékletet, akkor Dubaj Neked való télen is!
Képtalálat a következőre: „Dubaj”

Eliat
Izraelben is elviselhetetlenül melegek a nyarak, viszont a téli időszakot arra találták ki, hogy az európai ember tudjon hova menekülni a hideg elől. Télen nem fog igazán nagy kánikula várni, viszont ha kellemes, tavaszias időjárásra vágysz, akkor ez a te helyed!
Képtalálat a következőre: „Eilat”


Te melyiket választod idén? :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr113016174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása