Úttörő

Utazz olcsón!

Így spórolj a nyaralásod ALATT!

2017. július 07. 21:38 - remakdebora

Cikkeinkben rengeteget olvashattál már arról, hogy hogyan takarékoskodj a nyaralás szervezésekor, azonban most beszéljünk arról is, hogy a nyaralás alatti költségeket hogyan faraghatod le, hiszen mindenki tudja: amikor odamész, akkor folyik igazán a pénz... Vessünk ennek véget! 

1. A legfontosabb dolog, hogy megnézd, mennyibe kerül az élet a célországban, és ez alapján tervezd meg a napi költségvetést. Nem, nem arra gondolunk, hogy tervezd meg, hogy július 26-án délután kettőkor elnyalsz a tengerparton 2 gombóc fagyit, hanem azt, hogy oszd be, mennyi pénzt szánsz 1-1 napra! Nem garasoskodást jelent ez, és nem is azt, hogy görcsölnöd kellene előre a pénzügyeken. Ha meghatározod az aznapra szánt összeget, akkor pont, hogy biztosíthatod magadat arról, hogy nem fogsz túl sokat költeni! 
Nem rossz ötlet, ha nem is viszel magaddal több pénzt aznap, csak épp annyit, ami vészhelyzet esetén kimenthet a bajból. 

2. Ne autót bérelj, hanem használj tömegközelekedést! Ez nem csak akkor lehet takarékos, ha ketten utaztok, hanem egész család esetén is. Majdnem mindenhol vannak csoportos/családi jegyek, amelyek töredékébe kerülnek az autóbérlés költségeinek. Ha olyan nyaralásra vágysz, ahol sütteted a hasad, és nem vágysz nagy kirándulásokra a környéken, akkor akár a helyi közlekedés teljes költségét is kiiktathatod! :) 

3. Olyan szállást válassz, ahol készíthetsz magadnak enni! Ezzel a módszerrel az étkezésed nem fog többe kerülni, mintha itthon élnél. Ha nem akarsz az főzéssel vesződni, akkor járj utána, hol vannak olcsó étkezési lehetőségek. Az internet a barátod, a legtöbb étteremnek fent vannak az árai. Ha jól beszélsz idegen nyelveket, akkor csatlakozz helyi csoportokhoz, és kérdezd meg tőlük, hogy hol érdemes enni! :) És persze, tökéletes megoldás lehet a kupon. 

4. Apropó, kupon! Használj kuponokat! Biztosan ismersz hazai kuponoldalakat, és lehet, hogy néhányat használsz is közülük. Nos, eszedbe jutott már, hogy minden országnak vannak ilyen oldalai? 
Következő cikkünkben részletesen foglalkozunk majd az idegen országokbeli kuponozással, hiszen ez már inkább a haladó trükk azoknak, akik nem jártasak a dologban! :) Bárki meg tudja csinálni, viszont könnyebb, ha útmutatót kap hozzá, és nem magának kell kikísérletezni.



Ha tetszett az olvasmány, szerezd be az Úttörő könyvet, amelyben minden infót megtalálsz, ami egy olcsó nyaraláshoz kell! Itt tudod megrendelni a könyvet: https://uttoroutazzolcson.hu/konyv
Oszd meg barátaiddal is, like-old a bejegyzést, és kövess minket a facebookon is! :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uttoro-utazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr7412648097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása